Warmtepompenadvies.be
Info & advies over warmtepompen en hun prijzen.
Vergelijk meer dan 240 erkende installateurs online!
header image
Warmtepompenadvies.be

Premie warmtepompboiler 2021

Laatste update: 15 januari 2021 – Een warmtepompboiler haalt warmte uit de omgevings- of ventilatielucht om je sanitair water op te warmen. Daarmee is het een energiezuinig en milieuvriendelijk alternatief voor een elektrische boiler. Bovendien maak je ook in 2021 aanspraak op de Fluvius premie voor een warmtepompboiler. Zo kan je de kosten drukken en wordt de investering nóg interessanter. Hier lees je alles over het premiebedrag, de voorwaarden en de aanvraagprocedure.

Ga snel naar:
Wat is het premiebedrag?
Wat zijn de voorwaarden?
Hoe premie aanvragen?

 

Hoeveel bedraagt de warmtepompboiler premie?

Ook in 2021 kom je in aanmerking voor de Fluvius premie voor een warmtepompboiler. De netbeheerder reikt de volgende premiebedragen uit:

 • Basispremie warmtepompboiler: 300 euro (max. 40% van de factuur)
 • Premie voor klanten met uitsluitend nachttarief: 360 euro (max. 50% van de factuur)

Heb je recht op de sociale maximumprijzen voor elektriciteit en aardgas? Dan ligt het bedrag van de warmtepompboiler premie 20% hoger. Het gaat om 360 euro (met of zonder ‘uitsluitend nachttarief’). Dit premiebedrag is begrensd tot max. 50% van de factuur.

 

Kan ik de warmtepompboiler en warmtepomp premie combineren?

De premie voor een warmtepompboiler is enkel combineerbaar met de warmtepomp premie als de warmtepompboiler eerst geplaatst is. Gaat het om een lucht-lucht warmtepomp? Dan kan je beide premies wel combineren als de warmtepomp eerst geplaatst is. Een erkend installateur geeft je graag meer uitleg over het combineren van premies en informeert je over de premies waarop jij aanspraak kan maken. Benieuwd naar de kosten en het premiebedrag voor jouw project? Ontvang vrijblijvend offertes op maat van gespecialiseerde installateurs.

 

Wat zijn de voorwaarden voor de warmtepompboiler premie?

Wil je aanspraak maken op de Fluvius premie voor een warmtepompboiler? Dan moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Installateur van de warmtepompboiler: je moet je warmtepompboiler laten plaatsen en factureren door een erkend installateur. TIP: samenwerken met een vakman is niet alleen verplicht om de premie te kunnen krijgen, het is ook sterk aangeraden. Een vakman kan je informeren over de beste oplossing voor jouw situatie en zorgt voor een correcte plaatsing. Zo ben jij zeker van een optimaal resultaat. Ontvang gratis offertes op maat van erkende installateurs actief in je buurt via de offerteservice.
 • Voor welke gebouwen: de warmtepompboiler premie geldt enkel voor woningen, appartementsgebouwen en appartementen in het Vlaams gewest die uiterlijk op 31-12-2013 werden aangesloten op het elektriciteitsnet. Of voor gebouwen waarvoor de omgevingsvergunning meer dan 5 jaar geleden werd verleend én waarbij het gebouw voldoet aan de EPB-aangifte.
 • Voorwaarden warmtepompboiler: het moet gaan om een nieuwe warmtepompboiler die beschikt over een A+ Europees productlabel. Het systeem moet ook een regeling hebben om de warmwatertemperatuur te verhogen bij een extern signaal om zo aan thermische opslag te kunnen doen.

Lees hieronder hoe je de premie voor een warmtepompboiler kan aanvragen:

 

premie warmtepompboiler

Hoe premie warmtepompboiler aanvragen?

Je kan de premie voor je warmtepompboiler aanvragen bij Fluvius met de post of online. Tip: een aanvraag op de site van de netbeheerder gaat het snelst. Een kort overzicht van de verschillende stappen:

 1. Je laat eerst de warmtepompboiler plaatsen en de werken factureren door een erkend installateur.
 2. Is de warmtepompboiler geïnstalleerd en heb je de factuur ontvangen? Pas dan kan je het aanvraagformulier voor de warmtepompboiler premie invullen en bezorgen aan Fluvius. Dat moet wel uiterlijk 12 maanden na de factuurdatum.
 3. Voeg ook alle andere vereiste documenten toe aan je aanvraag: attest met technische info over de warmtepompboiler, foto van de boiler met vermelding van datum, kopie van het Europees productlabel, …
 4. Is je aanvraag goedgekeurd? Dan volgt de uitbetaling van de subsidie voor de warmtepompboiler binnen de 6 maanden.

BELANGRIJK: een erkende installateur zorgt voor alle nodige documenten voor een vlotte aanvraag van de premie voor je warmtepompboiler. Hij kan je ook helpen bij de aanvraag zelf. Ontvang en vergelijk vrijblijvend voorstellen van installateurs via de offertepagina.

 

Vergelijken loont: vraag advies aan meerdere installateurs

Een installateur informeert je niet alleen over de warmtepompboiler premie, maar adviseert je ook over je warmtepompboiler zelf. Wil je zeker zijn van een warmtepompboiler op maat van jouw situatie? Vraag dan zeker advies aan verschillende installateurs. Zo krijg je een goed zicht op de verschillende modellen, werkwijzen, prijzen, plaatsingskosten, … En dat is niet alles… Een vakman zorgt ook voor een correcte plaatsing van je warmtepompboiler met het oog op een goede, energiezuinige werking en een optimaal rendement.

TIP: je kan gratis voorstellen op maat aanvragen bij installateurs actief in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor warmtepompen ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw warmtepomp. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs