Warmtepompenadvies.be
Info & advies over warmtepompen en hun prijzen.
Vergelijk meer dan 240 erkende installateurs online!
header image
Warmtepompenadvies.be

Premie warmtepompboiler 2022

Laatste update: 03 Jan 2022 – Een warmtepompboiler haalt warmte uit de omgevings- of ventilatielucht om je sanitair water op te warmen. Daarmee is het een energiezuinig en milieuvriendelijk alternatief voor een elektrische boiler. Bovendien kan je ook in 2022 aanspraak maken op de Fluvius premie voor een warmtepompboiler. Hier lees je alles over het premiebedrag, de voorwaarden en de aanvraag.

Ga snel naar:
Wat is het premiebedrag?
Wat zijn de voorwaarden?
Hoe premie aanvragen?

Hoeveel bedraagt de warmtepompboiler premie?

Ook in 2022 kom je in aanmerking voor de Fluvius premie voor een warmtepompboiler. De netbeheerder reikt de volgende premiebedragen uit:

 • Basispremie warmtepompboiler: 300 euro (max. 40% van de factuur).
 • Premie voor beschermde afnemers: 360 euro (max. 50% van de factuur)

TIP: een installateur kan je o.b.v. jouw wensen en noden adviseren over de meest geschikte warmtepompboiler voor jouw situatie en informeren over de bijhorende premies. Vergelijk vrijblijvend voorstellen op maat.

 

Kan ik de warmtepompboiler en warmtepomp premie combineren?

De premie voor een warmtepompboiler is enkel combineerbaar met de warmtepomp premie als de warmtepompboiler eerst geplaatst is. Gaat het om een lucht-lucht warmtepomp? Dan kan je beide premies wel combineren als de warmtepomp eerst geplaatst is. Met de zonneboiler premie is de warmtepompboiler premie niet cumuleerbaar.

TIP: een erkend installateur geeft je graag meer uitleg over het combineren van premies en de premies waarop jij aanspraak kan maken. Benieuwd naar de kosten en het premiebedrag voor je project? Ontvang gratis offertes op maat via erkende installateurs.

 

Wat zijn de voorwaarden voor de warmtepompboiler premie?

Wil je aanspraak maken op de Fluvius premie voor een warmtepompboiler? Dan moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Installateur van de warmtepompboiler: je moet je warmtepompboiler laten plaatsen door een erkend installateur. TIP: samenwerken met een vakman is niet alleen verplicht om de premie te krijgen, het is ook sterk aangeraden. Een vakman kan je informeren over de beste oplossing voor jouw situatie en zorgt voor een correcte plaatsing. Ontvang gratis offertes van erkende installateurs.
 • Voor welke gebouwen: de warmtepompboiler premie geldt enkel voor woningen, appartementsgebouwen en appartementen in het Vlaams gewest die uiterlijk op 31-12-2013 werden aangesloten op het elektriciteitsnet. Of voor gebouwen waarvoor de omgevingsvergunning meer dan 5 jaar geleden werd verleend én waarbij het gebouw voldoet aan de EPB-aangifte.
 • Voorwaarden warmtepompboiler: het moet gaan om een nieuwe warmtepompboiler die beschikt over een A+ Europees productlabel. Het systeem moet ook een regeling hebben om de warmwatertemperatuur te verhogen bij een extern signaal om zo aan thermische opslag te kunnen doen.

 

Lees hieronder hoe je de premie voor een warmtepompboiler kan aanvragen:

premie warmtepompboiler

Hoe premie warmtepompboiler aanvragen?

Je kan de premie voor je warmtepompboiler aanvragen bij Fluvius met de post of online. Tip: een aanvraag op de site van de netbeheerder gaat het snelst. Een kort overzicht van de verschillende stappen:

 1. Je laat eerst de warmtepompboiler plaatsen en de werken factureren door een erkend installateur.
 2. Is de warmtepompboiler geïnstalleerd en heb je de factuur ontvangen? Pas dan kan je het aanvraagformulier voor de warmtepompboiler premie invullen en bezorgen aan Fluvius. Je moet je aanvraag ten laatste 2 jaar na datum van de eindfactuur indienen.
 3. Voeg ook alle andere vereiste documenten toe aan je aanvraag: attest met technische info over de warmtepompboiler, foto van de boiler met vermelding van datum, kopie van het Europees productlabel, …
 4. Is je aanvraag goedgekeurd? Dan volgt de uitbetaling van de subsidie voor de warmtepompboiler binnen de 6 maanden.

BELANGRIJK: een erkende installateur zorgt voor alle nodige documenten voor de aanvraag van de premie voor je warmtepompboiler. Hij kan je ook helpen bij de aanvraag zelf. Vergelijk vrijblijvend voorstellen van installateurs via de offertepagina.

 

Vergelijken loont: vraag advies aan meerdere installateurs

Een installateur informeert je niet alleen over de warmtepompboiler premie, maar adviseert je ook over je warmtepompboiler zelf. Wil je zeker zijn van een warmtepompboiler op maat van jouw situatie? Vraag dan zeker advies aan verschillende installateurs.

Zo krijg je een goed zicht op de verschillende modellen, werkwijzen, prijzen, plaatsingskosten, … En dat is niet alles… Een vakman zorgt ook voor een correcte plaatsing van je warmtepompboiler met het oog op een energiezuinige werking en een optimaal rendement.

TIP: je kan gratis en vrijblijvend voorstellen op maat aanvragen bij installateurs actief in je buurt via onze offerteservice.

 

 

FAQ premie warmtepompboiler 2022

Wil je meer weten over de warmtepompboiler premie en de voorwaarden, procedure, …? Voor advies op maat kan je altijd terecht bij een erkende installateur actief in je buurt. Ook hieronder vind je het antwoord op enkele veelgestelde vragen: • Is een warmtepompboiler ook een interessante investering zonder premie?

  Zeker weten. Heb je een redelijk grote warmwaterbehoefte? Dan kan je met een warmtepompboiler je investering op minder dan 5 jaar terugverdienen. Je verbruikt namelijk veel minder stroom in vergelijking met een gewone elektrische boiler. En beschik je over zonnepanelen? Dan kan je die groene stroom gebruiken voor je warmtepompboiler en bespaar je nog meer.

  Advies op maat nodig? Een erkende installateur vertelt je graag meer over de voordelen, de werking, de kosten, … van een warmtepompboiler op maat. Vergelijk vrijblijvend voorstellen bij experts actief in je buurt. • Hoe ben ik zeker dat ik recht heb op de warmtepompboiler premie?

  Simpel, door samen te werken met een erkende installateur. Zo’n vakman inschakelen is verplicht om deze premie te kunnen krijgen. Bovendien bezorgt zo’n installateur je alle nodige documenten voor een vlotte en correcte aanvraag bij Fluvius. Zo kan je op je beide oren slapen en ben je zeker van deze premie om de kosten van je investering te drukken.

  Op zoek naar een erkende installateur actief in je buurt? Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij meerdere specialisten via onze offerteservice. • Komt er 1 premie voor renovaties en energiebesparende maatregelen in 2022?

  Ja, die geplande ‘Mijn VerbouwPremie’ komt er in de 2e helft van 2022. Vanaf dan zal je dus niet langer de Vlaamse renovatiepremie en de premies van Fluvius apart moeten aanvragen. In de plaats komt een eengemaakte premie die je kan aanvragen bij 1 online loket. Die premie geldt voor woningen, appartementen en alle andere gebouwen in het Vlaamse Gewest.

  LET OP: de voorwaarden, bedragen, procedure, … van de Mijn VerbouwPremie zijn nog niet officieel goedgekeurd door de Vlaamse overheid. Eventuele wijzigingen zijn dus nog mogelijk.

 

Offertes voor warmtepompen ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw warmtepomp. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs