Warmtepompenadvies.be

Warmtepompboiler premie 2020

Laatste update, 14 januari 2020 – Ook in 2020 is het mogelijk om een premie aan te vragen voor een warmtepompboiler. Hieronder vind je een overzicht van de voorwaarden, de procedure en het bedrag.

 

Boiler met warmtepomp

In tegenstelling tot een standaard warmteboiler gebruikt een warmtepompboiler de omgevingslucht of ventilatielucht in je woning om sanitair water op te warmen. Milieuvriendelijker dus dan elektriciteit, gas of stookolie als energiebron. Een boiler met warmtepomp wordt nog interessanter bij de volgende factoren.

  • Groot aantal inwoners: er wordt gezorgd voor milieuvriendelijk verbruik bij een grote warmtebehoefte.
  • Snelle installatie: het installeren van een warmtepompboiler gebeurt snel en eenvoudig.
  • Zonnepanelen: kunnen gebruikt worden als groene energievoorziening voor de boiler.

 

Bedrag

Wanneer je voldoet aan de voorwaarden bedraagt de premie in 2020 € 300 per woning. De premie kan wel maximum 48% procent van de factuur bedragen. Voor beschermde afnemers ligt de premie hoger.

Opgelet! De premie is enkel cumuleerbaar met die van een warmtepomp op voorwaarde dat de warmtepompboiler eerst wordt geplaatst. De premie kan niet worden samengenomen met die van een zonneboiler.

 

Aanvraag

Via Fluvius (fusie tussen de voormalige netbeheerders Eandis en Infrax) kan de premie worden aangevraagd. Meer informatie volgt na een update van deze netbeheerders.

premie warmtepompboiler

 

Voorwaarden van de netbeheerder

De premie geldt enkel voor woningen in het Vlaamse gewest die uiterlijk op 31 december 2013 werden aangesloten op het elektriciteitsnet. Wanneer de bouwaanvraag van je woning ten laatste werd ingediend op 31 december 2013 geldt de premie ook wanneer die vanaf 1 januari 2014 werd aangesloten.

De premie kan per woning 1 keer om de 10 jaar worden aangevraagd en is enkel geldig wanneer de warmtepomp gefactureerd en geplaatst wordt door een aannemer. Raadpleeg een erkend aannemer in je buurt via onze gratis offerteservice en wees zeker van een correcte facturatie en plaatsing.

Het aanvraagformulier moet je uiterlijk 12 maanden na de factuurdatum bezorgen bij de netbeheerder. De premie geldt alleen voor nieuwe warmtepompboilers.

 

Offertes voor warmtepompen ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw warmtepomp. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs