Warmtepompboiler prijs

Een warmtepompboiler maakt gebruik van de ventilatie- of omgevingslucht om sanitair water te verwarmen. Ondanks de vrij hoge aankoopprijs is een warmtepompboiler op termijn financieel toch de beste keuze in vergelijking met andere systemen zoals de klassieke elektrische boiler. Dat is te danken aan het lage energieverbruik. Meer over warmtepompboiler prijzen ontdek je hier.

 

 

Warmtepompboiler prijs

De prijs van een warmtepompboiler is afhankelijk van verschillende factoren. Naast het merk en het type is vooral de inhoud van de warmtepompboiler (afhankelijk van gezinsgrootte en waterverbruik) bepalend voor de kostprijs.

Inhoud warmtepompboiler
Gemiddelde prijs (excl. btw & montage)
± 300 liter (3 à 4 personen)
± €2.500 à €3.000
Benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw situatie (aantal gezinsleden, waterverbruik, ...)? Vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij erkende installateurs van warmtepompboilers via de offertepagina.

 

 

Warmtepompboiler vs. Elektrische boiler

Heel wat mensen verwarmen hun water met een elektrische boiler. Het is dan wel goedkoper dan een warmtepompboiler, er zijn ook enkele nadelen aan verbonden. Zo heeft een elektrische boiler een groot elektriciteitsverbruik, wat resulteert in een hoge elektriciteitsfactuur. Niet zo’n voordelig punt nu ook de prijs van elektriciteit niet meer is wat het geweest is.

Met een warmtepompboiler daarentegen kan je tot 70% besparen op je sanitair warm water in vergelijking met een elektrische boiler. We duiden het verschil met een voorbeeld:

 

 
Warmtepompboiler (270L)
(volstaat voor 3 à 4 personen)
Elektrische boiler (300L)
(volstaat voor 3 à 4 personen)
Kostprijs (excl. btw en montage)
€2.500
€1.120
Elektriciteitsverbruik/jaar
1166 kWh
3500 kWh
Elektriciteitskost/jaar (0,25/kWh)
€292
€875

 

» Wat is de beste keuze?

Uit bovenstaande tabel leiden we af dat een warmtepompboiler €1.380 duurder is in aankoop dan een elektrische boiler. Weet dat dit slechts eenmalig te betalen is. De hogere warmtepompboiler prijs is het namelijk meer dan waard als je kijkt naar de besparing op elektriciteit die je jaarlijks kan maken. De jaarlijkse elektriciteitskost bij een warmtepompboiler ligt namelijk €583 lager dan bij een elektrische boiler. Uiteindelijk kan je de meerprijs van een warmtepompboiler dankzij die besparing al op zo’n 2,4 jaar terugverdienen (1.380/583).

Conclusie: Een warmtepompboiler is dan wel duurder in aankoop, op lange termijn is het financieel de voordeligste keuze. Benieuwd naar advies en de prijs voor een warmtepompboiler op maat van jouw situatie? Vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs uit jouw regio via de offertepagina.

 

warmtepompboiler prijs

 

Prijs warmtepompboiler financieren via de Energielening

Een warmtepompboiler kopen als energiezuinig systeem voor sanitair water? Dan kan je daarvoor nog tot 2018 een Energielening van de Vlaamse overheid aanvragen. Vanaf 2019 kunnen alleen prioritaire doelgroepen (personen in schuldbemiddeling, personen begeleid door OCMW, …) en rechtspersonen nog een Energielening krijgen. Vanaf 2020 is de Energielening alleen nog beschikbaar voor de prioritaire doelgroepen.

Via de Energielening kan je max. €15.000 lenen. Dat bedrag kan in max. 4 schijven opgenomen worden. De terugbetaaltijd en interest is afhankelijk van de doelgroep:

 • Algemene doelgroep: Terugbetaling binnen 8 jaar ; max. 2% interest
 • Prioritaire doelgroep: Terugbetaling binnen 10 jaar ; 0% interest
 • Niet-commerciële rechtspersonen en coöperatieve vennootschappen: Terugbetaling binnen 10 jaar ; 1% interest

De energielening wordt uitgekeerd via de Energiehuizen. Om een aanvraagprocedure te starten neem je dus best contact op met het Energiehuis dat voor jouw gemeente de Energieleningen toekent. Voor meer info over de voorwaarden en aanvraagprocedure kan je terecht op energiesparen.be

TIP: Een vakman zal jou met zijn kennis en ervaring kunnen voorzien van de juiste info omtrent de Energielening en adviseren hoe je er al dan niet aanspraak op kan maken. Vraag vrijblijvend advies en prijzen op maat aan via de offertepagina.

 

 

Waarom een warmtepompboiler kopen een goed idee is

 • Lager elektriciteitsverbruik: Er wordt gebruik gemaakt van de omgevingslucht. Daardoor daalt het elektriciteitsverbruik en dus ook de elektriciteitsfactuur.
 • Milieuvriendelijk: Je verbruikt minder elektriciteit waardoor jouw ecologische voetafdruk kleiner wordt.
 • Extra interessant bij een groot verbruik van warm water: Een warmtepompboiler kan op meerdere punten tegelijk warm water leveren. Beschikt het toestel over een elektrische weerstand, dan kan het een nog grotere hoeveelheid water sneller verwarmen tot een hogere temperatuur.
 • Snelle, makkelijke plaatsing: De installatie van een warmtepompboiler is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een zonneboiler dat op het dak geplaatst moet worden, niet complex. Het toestel staat ook volledig binnen, wat een positief effect heeft op de plaatsingskosten.

 

 

 

Offertes voor warmtepompen ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw warmtepomp. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs