Een warmtepomp laten plaatsen?
Vraag hier online offertes aan.

Warmtepomp prijzen

Een warmtepomp is een goed systeem. In de meeste gevallen zal je ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen de kostprijs van een warmtepomp relatief eenvoudig terugverdienen. We dienen er immers ook rekening mee te houden dat de prijzen van bijvoorbeeld mazout tegenwoordig enorm hoog liggen.

De warmtepomp prijzen die u vandaag de dag betaalt, kunt u over het algemeen in 7 tot 10 jaar terugverdienen. Daarbij houden we zuiver rekening met verbruik. Het grote aanvullende voordeel zit hem momenteel echter in het feit dat er diverse premies en subsidies zijn waarvan u kunt genieten wanneer u een warmtepomp laat installeren.
TIP: Installeer nu nog je warmtepomp en behaal zeer grote voordelen met de beschikbare premies en subsidies.

 

Een gemiddelde warmtepomp prijs

Het is onmogelijk een exacte schatting te geven van de kostprijs van een warmtepomp. Er zijn verschillende systemen op de markt die elk een eigen prijsklasse hebben. Om u een goed idee te geven van de prijs van een warmtepomp, hebben we wel zelf enkele opzoekingen gedaan:

De prijs van een lucht/lucht warmtepomp schommelt rond de 8.000 euro. Voor een grond/water warmtepomp liggen de goedkoopste warmtepompen rond 12.000 euro.

De installatiekosten van een grond/water warmtepomp (horizontaal buizennetwerk) in ideale omstandigheden kan variëren van 2.000 tot 4.000 euro. Dit houdt rekening met de leidingen, de aansluitingen en het graafwerk. De aanschaf van de warmtepomp zelf is hier niet bij inbegrepen.
De installatiekosten van een grond/water warmtepomp (verticaal buizennetwerk) in ideale omstandigheden kan variëren van 5.000 tot 6.000 euro. Dit houdt rekening met de leidingen, de aansluitingen en de boringen. De aanschaf van de warmtepomp zelf is hier niet bij inbegrepen.

Een grond/water warmtepomp systeem met verticale captatie is dus iets duurder bij de aankoop, maar behaalt wel een hoger rendement. De totale warmtepomp prijs kan hier worden geraamd op 25.000 euro zonder btw voor een volledige installatie. Daarbij gaan we uit van een gemiddelde woning met 150 m² aan ruimtes die verwarmd moeten worden. Bij een systeem met horizontale captatie zou deze prijs eerder rond de 20.000 à 21.000 euro schommelen.

Wat betreft de lucht/water warmtepomp prijs, mag je rekenen op 85 à 90 euro per m² in combinatie met vloerverwarming. Een lucht/lucht warmtepomp met de nodige luchtkanalen en regeling zal iets meer kosten dan de lucht/water warmtepomp.

Je kan gratis en vrijblijvend prijzen op maat ontvangen van verschillende installateurs van warmtepompen uit jouw buurt. Dit is in één klik mogelijk via de offertepagina.

 

Warmtepomp prijzen zijn in principe afhankelijk van 3 grote factoren:

  1. Het type en merk van warmtepomp dat je wenst aan te kopen;
  2. De prijs voor de levering en installatie door de vakman;
  3. Of het gaat om een nieuwbouw of verbouwing: bij een renovatie kan het nodig zijn de bestaande toevoer- en afvoerleidingen opnieuw aan te leggen, waardoor dit de warmtepomp prijs zal beïnvloeden.

 

Prijzen warmtepomp: Wat is de goedkoopste?

Geothermische warmtepompen vereisen vaak boringen van de putgaten waardoor de prijs hoger zal liggen. Lucht/lucht warmtepompen zijn in dat opzicht veel eenvoudiger te installeren en vereisen relatief weinig ruimte. De installatiekosten van een lucht/lucht warmtepomp zijn daarmee gering, wat betekent dat dit type de laagste kostprijs zal hebben.

 

Prijs warmtepomp: welke voordelen haalt u er uit?

  • Weinig tot geen onderhoud = besparing onderhoudskosten.
  • Lagere verbruikskosten = maandelijkse besparing.
  • Premies en subsidies = onmiddellijk een deel van de kostprijs terugbetaald krijgen.
  • Airco in de meeste gevallen overbodig = kosten besparing van airco aankoop: koeling door warmtepomp.

 

Prijzen vergelijken loont!

Je kan veel geld besparen door de prijzen van verschillende vakmannen te vergelijken. Dit kan snel, gratis en vrijblijvend via onderstaand formulier. Je komt hierbij in contact met verschillende plaatsers van warmtepompen uit jouw buurt. Op die manier kan je eenvoudig het beste aanbod voor jouw situatie kiezen.