Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Warmtepomp voordelen

Warmtepompen zijn niet voor niets populair geworden. Er zijn veel voordelen verbonden aan warmtepompen. We sommen ze graag eens op voor u.

 

Warmtepompen gebruiken geen fossiele brandstoffen

Voor elke kWh elektriciteit dat je verbruikt met een warmtepomp, krijg je er 4 kWh terug. Oftewel: voor elke euro die je betaalt, krijg je 4 euro aan energie in de plaats. Dit is automatisch goedkoper dan de stookkosten bij een traditionele verwarming. Dit lager energieverbruik resulteert in een lagere CO2-uitstoot waardoor warmtepompen milieuvriendelijk zijn. Ze behoren tot de categorie groene energie omdat ze hun warmte ontginnen uit de natuurelementen in de omgeving.

Bijkomende voordelen zijn ook dat er geen opslag nodig is voor stookolie, dat er geen aansluiting voorzien moet worden voor gas en dat een schoorsteen ook overbodig wordt. Het is belangrijk om een goed idee van de prijs te hebben van de plaatsing van een warmtepomp. Daarom is het interessant om prijzen van verschillende installateurs te vergelijken. Dit kan gratis en vrijblijvend via onze offertepagina. Klik hier om gratis prijzen op maat te ontvangen.

 

Warmtepompen en koeling

Warmtepompen kunnen ook gebruikt worden als airconditioning. Je bespaart met andere woorden het geld uit van de aanschaf van een airco. Het rendement wat koeling betreft ligt wel iets lager dan bij warmte, maar je wint er enorm veel comfort aan. Let wel op dat dit niet bij alle systemen standaard is inbegrepen.

 

Warmtepompen volstaan voor de verwarming

Warmtepompen kunnen gecombineerd worden voor diverse types verwarming:

  • Vloerverwarming
  • Muurverwarming
  • Plafondverwarming
  • Verwarming van sanitair water
  • Verwarming van een zwembad

 

Overige voordelen van warmtepompen

Warmtepompen zijn eenvoudig in gebruik en onderhoudsvriendelijk. Je kan ze vandaag de dag zelfs bedienen via het internet. De opstellingsruimte dat nodig is voor een warmtepomp is vrij minimaal en je hebt geen last van geluid. De levensduur is vergelijkbaar met deze van een koelkast. Men garandeert meestal toch zeker 20 jaar, maar de levensduur kan evengoed tot 30 jaar lopen.

Een warmtepomp aansluiten op een reeds bestaande vloerverwarming is ook perfect mogelijk. Warmtepompen werken ook bij temperaturen van -20° Celsius en je kan warmtepompen ook zonder problemen koppelen aan zonnepanelen of zonnecollectoren voor warm water.

Alle voordelen en nadelen tegenover elkaar beschouwd, besluiten we wel dat het ideaal is om in te plannen bij een nieuwbouw of renovatie. Met een warmtepomp is ongeveer 75% van uw energieverbruik gratis en bespaar je tot 40% a 50% op je energiekosten in vergelijking met een aardgas- of stookolieverwarming.

Vergeet trouwens ook niet dat je zeer hoge subsidies kan bekomen als je een warmtepomp laat installeren. Vergeet daarbij ook niet de premies van sommige gemeenten en de tussenkomst van de netbeheerders. Over de premies kan je alles lezen in een apart artikel.

 

Offertes voor warmtepompen ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw warmtepomp. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs