Zonneboiler of warmtepompboiler?

Het grote voordeel van een warmtepompboiler (ook thermodynamische boiler genoemd) is dat de installatie iets vlotter zal verlopen. Er moeten immers geen leidingen naar het dak getrokken worden en ook op het dak dient geen plaats voorzien te worden voor de zonnecollectoren.

Een warmtepompboiler is dus vooral interessant wanneer het niet mogelijk is om een zonneboiler te plaatsen, of wanneer je dak niet voldoende georiënteerd is om maximaal zonlicht op te vangen.

Wat de kostprijs van beide systemen betreft, is een warmtepompboiler goedkoper dan een zonneboiler. Wat prijsvergelijking betreft kan je stellen dat een zonneboiler net geen twee keer duurder is dan een warmtepompboiler.

 

 

Prijzen vergelijken loont!

Je kan veel geld besparen door de prijzen van verschillende vakmannen te vergelijken. Dit kan snel, gratis en vrijblijvend via onderstaand formulier. Je komt hierbij in contact met verschillende installateurs van warmtepompen uit jouw buurt. Op die manier kan je eenvoudig het beste aanbod voor jouw situatie kiezen.